El Club Orientació Catalunya, COC –alhora que la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya, FCOC– fou fundat per Carles Lladó Badia el 1988, amb l’objectiu d’aconseguir la creació del Comitè Olímpic de Catalunya. Malgrat que el Comitè no va poder assolir l’èxit desitjat, des d’aquell moment l’orientació va anar sent promocionada fins arribar a la notable implantació actual.

Els tres primers presidents del Club foren Toni García, Miquel Soro i Ferran Santoyo el  qual, el 1996, va començar a diferenciar entre les tasques del Club i les de la Federació ja que durant els primers anys van ser pràcticament les mateixes a causa d’haver tingut el mateix origen i la mateixa seu social i especialment degut a l’escassedat de directius i organitzadors de competicions. Els següents presidents del Club foren Assumpció Termens, Veronique Hillion, Carles Lladó, Toni Serrallonga, Marc Ràfols, Lluís Alsius i, des del 2015, Begoña Almor.

A més de la de l’Anoia, degana de les competicions catalanes d’orientació des del 1988, la competició més emblemàtica que organitza el COC és el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, TIC BCN, guanyat el primers anys per les seleccions de Txèquia, França i Catalunya i convertit posteriorment en competició internacional, oberta amb una gran participació d’orientadors europeus.

El Club organitza també el Trofeu Francesc Mates i el Memorial Adrià Triquell així com competicions de BTT, nocturnes, rogaines i entrenaments i estades tècniques.

Des dels seus inicis i bàsicament gràcies als socis Roger Casal, Anna Amigó i els germans Ràfols, el COC ha estat el club català amb més campions de Catalunya i d’Espanya i amb més seleccionats, tant nacionals com estatals.

El Club Orientació Catalunya, a més de la promoció de l’alt nivell esportiu, sempre ha tingut un especial interès en promocionar l’ambient familiar i en dedicar una acurada atenció al planter.

L’historial del Club queda complementat amb el següent arxiu gràfic.

[HISTORIALCOC-V1]